Vaak gestelde vragen

Welk gereedschap heb ik nodig als plaatser?
expand_more
- meetlint of rolmeter
- schup
- waterpas
- hamer
- Engelse sleutel of steeksleutel maat 24
- boor- en schroefmachine (voor montage vloer-, gevel- en dakpanelen)
- breekmes
- wipzaag of afkortzaag (voor houten buitenafwerking)
- gatzaag diameter 67 of 68 mm (voor inbouwdozen stopcontacten)
- kwast 2x
- trapladder
- enkele sergeanten
Zijn er nog andere personalisaties mogelijk (zoals andere maten of een andere vorm)?
expand_more
Jazeker. Contacteer ons via het online formulier om bijkomende specifieke wensen op te geven. We contacteren je hierna voor de exacte prijs. Je kan ons ook steeds contacteren op outdoor@start2build.be met uw vraag.
Heb ik een vergunning nodig van de gemeente?
expand_more
In Vlaanderen is een stedenbouwkundige vergunning in de meeste gevallen niet nodig. Daarvoor dien je te voldoen aan volgende voorwaarden:
- je bouwt maximaal 40 vierkante meter (bestaande bijgebouwen dien je hier van af te trekken)
- in de zijtuin houd je minimaal 3 meter van de perceelgrens
- in de achtertuin houd je minimaal 1 meter van de perceelgrens
- je bijgebouw staat op minder dan 30 meter van je woning
- je bijgebouw is niet hoger dan 3,5 meter. Met onze outdoor-constructies van 2,8 meter hoog voldoe je hier aan.

Voldoet je bijgebouw aan de voorwaarden? Dan dien je melding te doen via de snelinvoer van het omgevingsloket van de Vlaamse overheid.https://omgevingsloket.omgeving.vlaanderen.be/#PAGE_ONDERWERPKEUZE

Je ontvang van ons het grondplan, de gevelaanzichten en een overzicht van de gebruikte materialen dat je kan gebruiken bij de melding.

Bij twijfel raadpleeg je steeds de dienst stedenbouw van je gemeente.
Zijn er nog verzendkosten of andere kosten?
expand_more
Nee, de prijs die wordt weergeven in de online builder is de vaste eindprijs inclusief BTW. Hier komen geen verzendkosten bij voor klanten in België. Voor klanten buiten België komen er mogelijks wel verzendkosten bij. Gelieve contact met ons op ge nemen via outdoor@start2build.be .
Is er ook een plaatsingsservice?
expand_more
Moest je toch nog vast komen te zitten, maak u dan geen zorgen. Onze zelfbouw experts staan steeds voor u klaar. Kunnen we u helpen vanop afstand dan doen we dit natuurlijk kosteloos, maar ook hulp op de werf is mogelijk. In dit geval zal dit aan een schappelijke prijs worden voorzien (richttarief 500 euro per volledige dag).
Waar wordt er geproduceerd, is dit duurzaam?
expand_more
Dankzij de Belgische productie en de eigen bouwtechniek is Start2Build een flexibele en betrouwbare partner voor uw zelfbouwproject. Bij problemen komen we steeds persoonlijk ter plaatse, en op die manier garanderen we onze gekende kwaliteit. 

We gebruiken zo veel mogelijk circulaire materialen en hernieuwbare grondstoffen. Door deze materialen ook maximaal lokaal aan te kopen hanteert Start2Build het korte keten principe, in minimaliseren we zo impact op Planet. 

Onze productie gebeurd op een sociaal verantwoorde manier. Door onze lokale productie wordt arbeidsgelegenheid in België gecreëerd. Ook zorgt de intensieve samenwerking met productiepartner Kaliber voor een extra sociale meerwaarde. Zo wordt de productie mede uitgevoerd door mensen met een arbeidsbeperking.
Is het in de winter niet te koud of te warm in de zomer?
expand_more
Het bijgebouw is zeker bruikbaar in de winter. Door toevoeging van een warmtepomp of een verwarmingspaneel bent u zeker dat het binnen aangenaam warm is, ook als het buiten winters koud is.

De warmtepompen zijn voorzien van een koelfunctie. Hiermee blijft het binnen lekker fris in de zomer. Door niet te veel ramen zuidgericht te plaatsen voorkom je ook dat het binnen snel opwarmt.
Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
expand_more
Bij de bestelling ontvang je een uitnodiging om het totaalbedrag over te maken. Zodra dit door ons ontvangen is start de productie.
Welke firma zit hier achter?
expand_more
Start2Build is een merk van Bewerk BV (BE 0740.467.514). Bewerk is een trots Belgisch bedrijf gevestigd in Limburg, en actief in de bouwindustrie. Ons team van zelfbouw-experts zorgt voor een kwalitatief ontwerp, en de nodige zelfbouw-instructies. De productie gebeurd in samenwerking met Kaliber (BE 0407.201.941) een gereputeerde sociaal verantwoorde partner gevestigd in De Kempen.
Zijn de tuinkamers ooit nog te verplaatsen?
expand_more
De bijgebouwen maken in verregaande mate gebruik van demonteerbare-, circulaire-, en herbruikbare producten. Zo zijn de tuinconstructies demonteerbaar zonder afbreuk aan de waarde van de materialen. Dit wordt mogelijk gemaakt door onder andere: 
- prefab betonnen sokkels als fundering
- demonteerbare Knoopwerk-basisstructuur
- modulaire wand-, vloer- en dakpanelen- buitenschrijnwerk binnen dezelfde modulatie 

Enkel het EPDM dak heeft kans op schade bij demontage. Indien u na herplaatsing een nieuw EPDM dak wilt bestellen kan u steeds bij ons terecht.
Mag ik wonen in een tuinkamer?
expand_more
Het omgevingsloket van de Vlaamse overheid beschrijft het volgende:
“Als een bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies.”
Welke producten bieden jullie nog aan?
expand_more
Onze tuinkamer is te gebruiken als: tuinkantoor, tuinfitness, hobby-kamer,...
Onze lounge is te gebruiken als: zitruimte, overdekt terras, bergruimte, poolhouse,....
Onze tuinberging is te gebruiken als: tuinhuis, opslagruimte, fietsenstalling,...
Onze overkapping is te gebruiken als: terrasoverkapping, carport,...
Ga je bouwen of verbouwen? Dan kan je bij ons ook terecht voor ons doe-het-zelf houtskelet.