Gardeos Title design element

Een tuinpaviljoen, wat is dat?

De eerste paviljoenen stemmen af van de tijden van de grieken en de romeinen. Tegenwoordig is het eerder een verzamelnaam voor tuinconstructies.

Een poolhouse met sauna van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse / overkapping / Sauna? Je vind het hier

Een tuinpaviljoen, wat is dat?

Tuinpaviljoen is een term die tegenwoordig vaak wordt gebruikt om verschillende soorten tuinconstructies te beschrijven, zoals tuinhuizen, poolhouses, prieeltjes en tuinkamers. Maar waar komt deze term eigenlijk vandaan en wat is de geschiedenis ervan? In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar de oorsprong van het woord tuinpaviljoen en hoe het door de jaren heen is geëvolueerd tot de veelzijdige term die we vandaag de dag gebruiken. We zullen ook bespreken welke soorten tuinconstructies vallen onder de noemer tuinpaviljoen en hoe deze worden gebruikt in moderne tuinontwerpen. Kortom, dit artikel biedt een interessante en informatieve kijk op de geschiedenis en het gebruik van tuinpaviljoenen in de tuinarchitectuur.

Gardeos, dat is het duurzaam vakmanschap van een toegewijde tuinpaviljoen ontwerper. Met oog voor milieu en innovatie ontwerpt het Gardeos team prachtige en duurzaame poolhouses die passen in uw levensstijl en buitenruimte.

Thijs Dewindt, de zaakvoerder en oprichter van Gardeos
Thijs Dewindt
Gardeos.be

De geschiedenis van paviljoenen

Het paviljoen is een architectonische structuur die al eeuwenlang wordt gebruikt en wordt geassocieerd met de klassieke en traditionele architectuur van verschillende culturen. De oorsprong van de paviljoen look kan worden teruggevoerd tot oude beschavingen zoals de Romeinen, Grieken en Chinezen, waar paviljoens werden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, waaronder recreatie, ceremonies en evenementen. In de loop der tijd is de paviljoen look geëvolueerd en aangepast aan verschillende stijlen en functies, van de neoklassieke paviljoenen van de 18e eeuw tot de moderne paviljoenen van vandaag de dag, die vaak zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften, zoals buitenverblijven, tuinkamers en recreatieve ruimtes.

Een tuinpaviljoen zoals we dat hedendaags kennen is een vrijstaande, overdekte constructie in de tuin die vaak wordt gebruikt als buitenverblijf om te ontspannen, te eten of te vermaken. Het kan verschillende vormen en maten hebben, van een kleine openlucht-structuur tot een groot, afgesloten gebouw met ramen en deuren. Tuinpaviljoens kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder hout, metaal, glas en steen, en zijn een populaire toevoeging aan de tuin voor mensen die hun buitenruimte willen verbeteren en uitbreiden.

Hoe ziet de paviljoen look eruit?


Een paviljoen is een architectonische constructie die vaak wordt gebruikt als een vrijstaande, open structuur die is ontworpen om te worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals ontspanning, entertainment of sociale bijeenkomsten. Paviljoenen hebben meestal een dak dat wordt ondersteund door zuilen, pilaren of balken, waardoor een open en luchtige ruimte ontstaat die beschutting biedt tegen de elementen.

Er zijn verschillende soorten paviljoenen, variërend van eenvoudige en bescheiden structuren tot grote en indrukwekkende constructies. Sommige paviljoenen zijn ontworpen als tuinpaviljoenen en zijn gemaakt van hout, steen of andere materialen die passen bij de tuinomgeving. Andere paviljoenen kunnen zijn gebouwd als openbare structuren, zoals paviljoenen in parken of pleinen, die vaak een centraal punt vormen voor openbare evenementen.

Over het algemeen zijn paviljoenen ontworpen om een uitnodigende, ontspannen en vredige sfeer te creëren, waar mensen kunnen genieten van de omgeving en de buitenlucht. Ze zijn vaak prachtig vormgegeven en worden beschouwd als een belangrijk element van landschapsarchitectuur en tuinontwerp. 

Het Gardeos bouwteam is vertrokken van deze verenigende functie en herkenbare look om deze paviljoen stijl te "belichamen" in het gebruik van tuinconstructies. Onze tuinpaviljoenen zijn zo een poolhouse, tuinkantoor, tuinkamer, ... Maar we maakten ook al tuinfitnessen of nagelstudio's!

Een tuinkamer van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkamer / overkapping / buitenkamer Je vind het hier

De keuze voor duurzaamheid

Ten derde draagt de bouw van een duurzaam tuinpaviljoen bij aan een duurzame toekomst en de bescherming van het milieu. Door te kiezen voor duurzame materialen en bouwmethoden, kunt u bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Ook tijdens productie hebben wij oog voor duurzaamheid. Al onze paviljoens worden samengesteld in België door een maatwerkbedrijf. Door lokaliteit combineren we de beste kwaliteit, met een lagere ecologische voetafdruk, kortere transportafstanden en een betere ondersteuning van de lokale economie.

Kortom

Kortom, een duurzaam opgebouwd tuinpaviljoen biedt talloze voordelen, waaronder milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, kwaliteit, comfort en bijdragen aan een duurzame toekomst. Overweeg daarom deze optie bij de bouw van je poolhouse. Wil je het materiaal eens "in het echt" zien, contacteer dan zeker en vast een Gardeos ambassadeur in jou buurt.

    Een tuinkantoor, tiny house, vakantiewoonst, of zorgwoning van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkantoor / tiny house / zorgwoning / vakantiewoonst? Je vind het hierEen tuinkamer van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkamer / overkapping / buitenkamer Je vind het hierEen poolhouse van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse, of overkaping met berging? Je vind het hierEen poolhouse met sauna van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse / overkapping / Sauna? Je vind het hier

    Vind een verdeler bij mij in de buurt

    arrow_forward

    Ik wil graag een Gardeos folder

    arrow_forward