Gardeos Title design element

Spotlight op de moderne tuinkamer

De moderne tuinkamer? Die lijkt in niets meer op zijn voorgangers. Meer mogelijkheden, meer keuzevrijheid en meer luxe - en dus nog meer genieten van jouw tuin.
Kantoor-, hobby- of opslagruimte? De moderne tuinkamer van vandaag pas je makkelijk aan aan jouw wensen.
Kriebelt het bij jou ook om je leefruimte uit te breiden met een kamer in de tuin?

Mooi, dan ben je op de juiste plek.
Lees verder, en maak uitgebreid kennis met de moderne tuinkamer.

Gardeos - Belgische fabricant van bijgebouwen op maat.

Mogelijkheden zat in de moderne tuinkamer
Zoveel voordelen
De tuinkamer: Modern en veelzijdig

Het materiaal maakt de kamer
Kies voor kwaliteit en duurzaamheid
De warmte van een houten tuinkamer
Glazen wanden voor verbinding met de tuin
Gardeos: bouwkwaliteit op tuinformaat

Over het dak
Bescherming
Plat of schuin?

Veel gestelde vragen over tuinkamers

Mogelijkheden zat in de moderne tuinkamer

Zoveel voordelen

Waarom een moderne tuinkamer?

Het is een makkelijke manier om extra ruimte te creëren in de tuin, aan je terras, of als aanbouw aan je woonst. 

Een moderne tuinkamer realiseren gaat bovendien veel sneller dan een volwaardig bakstenen bijgebouw neerzetten. Meestal heb je er ook geen bouwvergunning voor nodig.

Thijs is zaakvoerder bij Gardeos. Gardeos bouwt mee aan de tuinkamer van de toekomst. Met de meest moderne, sociaal- en milieu verantwoorde bouwmethoden, alsook de 10 jarige garantie, kan je op je beide oren (buiten-)slapen. Eindelijk écht tot rust komen!

Thijs Dewindt, de zaakvoerder en oprichter van Gardeos
Thijs Dewindt
Gardeos.be


Moderne tuinkamers zijn bijzonder flexibel. Je past ze zonder moeite aan tot ze volledig aan jouw noden voldoen.
Een afwerking, helemaal in de stijl die jij verkiest? Ook dat is geen probleem.
De kers op de taart? Dankzij de degelijke constructie en isolatie beschermt een moderne tuinkamer gedurende alle vier seizoenen tegen zon, regen en andere weersomstandigheden.
Met een moderne tuinkamer benut je je eigen tuin optimaal, en dat het hele jaar door.

De tuinkamer: Modern en veelzijdig

Het grootste voordeel van de moderne tuinkamer? Dat zijn zonder twijfel de eindeloze mogelijkheden.
Ga voor een vrijstaand bijgebouw in de tuin, of een aanbouw aan je huis. Het kan allebei.
Een terrasoverkapping? Doen. Een volledig open tuinkamer? why not?

Een poolhouse uit Halen, Limburg, België. Dit mooie poolhouse van Gardeos is de ideale toevoeging voor je pasgeplaatste zwembad. Geïsoleerde wanden zorgen dat je je technieken ideaal kwijtkan.

Of je nu een poolhouse wilt, extra ruimte om in alle rust te kunnen thuiswerken, of een aangepaste opslagruimte - (bijna) alles kan.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een buitenkeuken met overkapping? Of een hobbykamer waar je naar lieve lust lawaai en rommel maken kan zonder dat het iemand stoort.

Je hoeft verder ook niet in te boeten aan luxe of voorzieningen. Internet, waterleiding of elektriciteit installeren is een fluitje van een cent.

Een moderne tuinkamer, dat is extra leefruimte, helemaal gebouwd, afgewerkt en ingericht zoals jij het wilt.

En dat alles met een prachtig uitzicht op je tuin!

Het materiaal maakt de kamer

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid

Met een goedkoop zelfbouwpakket heb je in geen tijd en voor geen geld een houten tuinkamer.

Alleen is zo’n goedkoop huisje vanzelfsprekend niet echt naar wens. Het is ook nauwelijks bestand tegen regen, vriesweer of de tand des tijds.

Opteer liever voor een kwalitatief materiaal. Dat kost misschien initieel wat meer, maar zo kan je wel het hele jaar door genieten van je kamer, en dat jarenlang.

De warmte van een houten tuinkamer

Welk materiaal? Dat is één van de eerste vragen die zich opdringt.

Zoals hierboven vermeld, laat je je best niet verleiden door té goedkope opties. Je zal na verloop van tijd last krijgen van constructieproblemen, houtrot, of verval.

Ga daarom altijd voor kwaliteit. Aluminium, hout en glas zijn de meest voorkomende materialen in moderne tuinkamers. Baksteen komt, omwille van de relatief hoge kostprijs, minder vaak voor.

Aluminium is weerbestendig en vereist weinig onderhoud. Het heeft een moderne, maar wel erg koele uitstraling.
Het is wellicht daarom dat de meeste mensen kiezen voor een houten tuinkamer. Hout creëert een warme, huiselijke sfeer. Een houten tuinkamer sluit ook nog eens naadloos aan bij de tuin.

Mits je kiest voor een kwalitatieve soort, is hout overigens ook een zeer duurzame keuze.

De binnenkant van een tuinkantoor in Antwerpen, België. Dit tuinkantoor heeft een mooi zicht op de tuin.

Glazen wanden voor verbinding met de tuin

Een simpele overkapping, lounge, kantoor, hobbykamer of complete aanbouw: een luxe tuinkamer is pas echt compleet als je zicht op de tuin hebt.

Dat bereik je uiteraard met glas. Zonder ramen komt er bovendien geen daglicht binnen.
Wil je grote ramen, glaswanden of glazen schuifdeuren? Dat hangt af van de functie van je kamer. Met glazen schuifwanden die volledig openschuiven, krijg je een open tuinkamer en worden tuin en kamer één geheel.

Als je kamer dienstdoet als opslagruimte, zijn glazen schuifdeuren uiteraard minder handig. Primeert privacy boven uitzicht? Ook dan laat je de glazen schuifwanden best links liggen en installeer je (half-)blinde ramen en deuren uit aluminium. Gordijnen of lamellen houden de zon buiten als ze niet gewenst is. En ze zorgen dat je in je tuinkantoor niet afgeleid raakt door alles wat er in de tuin gebeurt.

Een groot en dubbel tuinkantoor in Linne (Nederland). Dit tuinkantoor wert geplaatst voor en zorghuis en dient als buitenkantoor ruimte en buitenbergruimte.
Een groot en dubbel tuinkantoor in Linne (Nederland). Dit tuinkantoor wert geplaatst voor en zorghuis en dient als buitenkantoor ruimte en buitenbergruimte.

Gardeos: bouwkwaliteit op tuinformaat

Gardeos gebruikt voor de constructie van zijn moderne tuinkamers een wereldwijd gepatenteerde houtskeletbouwtechniek, Knoopwerk.
Dit maakt het mogelijk om de natuurlijke en warme eigenschappen van een houten tuinkamer te combineren met de kwaliteit van een echte bouw.

Daarom zit er op een moderne tuinkamer bij Gardeos steeds 10 jaar garantie. De wanden zijn altijd geïsoleerd en de zelfdragende houtskeletvloer zit standaard inbegrepen in de offerte, of kan weggelaten worden in ruil voor een klassiekere vloeropbouw.
Bovendien is dit systeem zeer flexibel. We creëren met gemak een luxe tuinkamer die volledig voldoet aan jouw wensen en eisen.

Over het dak

Bescherming

De dakbedekking beschermt zowel jou als het gebouw tegen weer en wind. In de meeste gevallen is een vast dak de beste keuze.

Er zijn wederom heel wat materiaalkeuzes. Aluminium, glas en hout zijn populair. Kiezen voor kwaliteit verlengt de levensduur van je kamer wederom drastisch.

Gardeos werkt met EPDM-daken, of met een polyproyleen daksysteem. Die zijn lekkagevrij, en ze gaan levenslang mee zonder dat je er naar om moet kijken. Lekker makkelijk.

Plat of schuin?

Plat of schuin? Ook als het op daken aankomt, heb je massa’s mogelijkheden, zowel qua materiaal als vorm. En toch is het je misschien al opgevallen. Tuinkamers met schuine daken zie je niet zo vaak.

  • Er zijn goedkoper.
  • Ze nemen minder ruimte in.
  • Ze zijn lager, waardoor je ze meestal zonder vergunning dichtbij of aan je huis mag zetten.
  • Zonnepanelen kunnen makkelijk worden toegevoegd via een stelling.
  • Je maakt er makkelijk een grooendak van.
Binnenkant van een tuinkantoor in Diepenbeek, Limburg.

Veel gestelde vragen over tuinkamers

Zit je nog steeds met vragen? Hieronder beantwoorden we alvast de meest voorkomende vragen over de moderne tuinkamer.

Waar kan ik een moderne tuinkamer voor gebruiken?

Kort gezegd: alles! Met een moderne tuinkamer creëer je extra leefruimte die je precies gebruikt zoals jij wilt.

Wat is de beste locatie voor een tuinkamer?

Voortuin, achtertuin, aanbouw aan het huis of vrijstaand bijgebouw. Het kan eigenlijk allemaal. De kost van een vrijstaand bijgebouw is omwille van regelgeving wel een heel pak goedkoper. 
We raden je wel aan om even stil te staan bij de richting van de tuin. In het oosten heb je bijvoorbeeld ochtendzon. Een bijgebouw dat naar het noorden gericht staat, is koeler in de zomer, maar vereist meer verwarming in de winter. Zoek naar de locatie die het best past bij hoe en wanneer je je kamer wilt gebruiken.

Kan je een moderne tuinkamer het hele jaar door gebruiken?

Dat hangt af van het materiaal en hoe de kamer is afgewerkt. Bij ons zit je sowieso goed als je kiest voor een volledig afgewerkte tuinkamer. De kamers van Gardeos zijn standaard geïsoleerd. Ze bieden bescherming tegen warmte en koude. Je kan ze ook extra verwarmen, bijvoorbeeld met een warmtepomp. Daarom is het er 365 dagen per jaar aangenaam vertoeven.

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Voor een losstaand bijgebouw is in de meeste gevallen een vergunning niet nodig als het gebouw aan bepaalde eisen voldoet. Dan geldt er enkel meldingsplicht. Gardeos helpt je graag met de nodige papieren die hiervoor nodig zijn.

Mag ik wonen in mijn tuinkamer?

Ja, maar… Het omgevingsloket van de Vlaamse overheid beschrijft het volgende:
“Als een bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies.”

Is een moderne tuinkamer verplaatsbaar?

Ook dat hangt af van de bouwwijze. Je hebt eigenlijk de mogelijkheid tussen, opneembaar, verplaatsbaar en niet-verplaatsbaar. Opneembaar kan gefaciliteerd worden door een hijskraan en het voorzien van voldoende structurele stevigheid en hijsogen. Gardeos heeft enkele modellen uitgewerkt die hier speciaal op zijn voorzien.

Wil je een formaat dat niet opneembaar is, ook dan kan je bij ons terecht. De kamers van Gardeos zijn grotendeels gebouwd met demonteerbare en circulaire producten. Daardoor kunnen ze makkelijk afgebroken worden en weer opgebouwd. Enkel het EPDM-dak loopt kans op schade bij demontage. Wij helpen in dat geval graag met een nieuw dak.

Hoeveel onderhoud vereist een tuinkamer?

In het geval van Gardeos? Geen! De tuinkamers zijn namelijk, net als een echte woonst, opgebouwd volgens het lagenmodel van Brand. Daardoor houden ze levenslang stand. Hout verkleurt naarmate het ouder wordt. Dat is een natuurlijk proces. Wil je die vergrijzing van de houten gevels vertragen? Dan kan je om de 2 jaar een dunne vernislaag aanbrengen, maar dit is niet noodzakelijk.

Krijg ik garantie op mijn tuinkamer?

Jazeker! Bouwkwaliteit op tuinformaat, dat is ons levensmotto. En dat verzilveren we graag met een tienjarige bouwgarantie.

Zit je nog steeds met vragen? Laat het ons weten.
Wil je zelf een moderne tuinkamer? Onze brochure kan je vast inspireren. Je vindt hem hier.
Je bent natuurlijk ook welkom in onze showroom in Halen!

Binnenkant van een tuinkantoor / Tuinkamer opgebouwd in Oudenaarde (provincie oost-vlaanderen in België). Tuinkantoor met raam voorgevel. Een tuinkantoor in de buurt van Antwerpen, Vlaanderen, België.Gardeos PoolhouseTuinkantoor in oost-vlaanderen, België. Dit tuinkantoor is gerealiseerd door gardeos en maakt bebruik van Thermowood ayous, dubbel glas en aluminium ramen.

Vind een verdeler bij mij in de buurt

arrow_forward

Ik wil graag een Gardeos folder

arrow_forward