Gardeos Title design element

Moderne tuinpaviljoens op basis van reststroommateriaal

Een kort artikel dat de voordelen van een modern tuinpaviljoen gemaakt uit materiaal afkomstig van reststromen uit de landbouw beschrijft.

Een tuinkamer van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkamer / overkapping / buitenkamer Je vind het hier

De keuze voor reststroom materialen

Natuurlijke en duurzame materialen worden steeds populairder bij het bouwen van nieuwe huizen en bijgebouwen, zoals een tuinpaviljoen. Een duurzaam opgebouwd tuinpaviljoen biedt talloze voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Lees hieronder waarom!

Gardeos, dat is het duurzaam vakmanschap van een toegewijde tuinpaviljoen ontwerper. Met oog voor milieu en innovatie ontwerpt het Gardeos team prachtige en duurzaame poolhouses die passen in uw levensstijl en buitenruimte.

Thijs Dewindt, de zaakvoerder en oprichter van Gardeos
Thijs Dewindt
Gardeos.be

Maar eerst: wat is een tuinpaviljoen?

Het paviljoen is een architectonische structuur die al eeuwenlang wordt gebruikt en wordt geassocieerd met de klassieke en traditionele architectuur van verschillende culturen. De oorsprong van de paviljoen look kan worden teruggevoerd tot oude beschavingen zoals de Romeinen, Grieken en Chinezen, waar paviljoens werden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, waaronder recreatie, ceremonies en evenementen. In de loop der tijd is de paviljoen look geëvolueerd en aangepast aan verschillende stijlen en functies, van de neoklassieke paviljoenen van de 18e eeuw tot de moderne paviljoenen van vandaag de dag, die vaak zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften, zoals buitenverblijven, tuinkamers en recreatieve ruimtes.

Een tuinpaviljoen zoals we dat hedendaags kennen is een vrijstaande, overdekte constructie in de tuin die vaak wordt gebruikt als buitenverblijf om te ontspannen, te eten of te vermaken. Het kan verschillende vormen en maten hebben, van een kleine openlucht-structuur tot een groot, afgesloten gebouw met ramen en deuren. Tuinpaviljoens kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder hout, metaal, glas en steen, en zijn een populaire toevoeging aan de tuin voor mensen die hun buitenruimte willen verbeteren en uitbreiden.

Verminder afval


Ten eerste is het gebruik van duurzame materialen beter voor het milieu. Het vermindert de hoeveelheid afval die anders op stortplaatsen terecht zou komen en vermindert de behoefte aan de winning van nieuwe materialen uit de natuur.

Duurzaam materiaal, dat is betere afkomst en langer genot


Ten tweede zijn duurzame materialen vaak van betere kwaliteit en gaan ze langer mee. Dit betekent dat een tuinpaviljoen dat is opgebouwd uit duurzame materialen minder snel aan vervanging toe is en op de lange termijn kostenbesparend kan zijn. Daarbovenop houd je best ook rekening met het feit dat de meeste paviljoenen niet voldoen aan de normen van de bouw. Met het Gardeos bouwsysteem ben je hier wel van verzekerd. Al onze paviljoens zijn voorzien volgens wind, sneeuw en weerbelasting volgens de bouwnormen overheen België.

Een poolhouse met sauna van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse / overkapping / Sauna? Je vind het hier

Bestand tegen weer en wind

Ten derde draagt de bouw van een duurzaam tuinpaviljoen bij aan een duurzame toekomst en de bescherming van het milieu. Door te kiezen voor duurzame materialen en bouwmethoden, kunt u bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Ook tijdens productie hebben wij oog voor duurzaamheid. Al onze paviljoens worden samengesteld in België door een maatwerkbedrijf. Door lokaliteit combineren we de beste kwaliteit, met een lagere ecologische voetafdruk, kortere transportafstanden en een betere ondersteuning van de lokale economie.

Kortom

Kortom, een duurzaam opgebouwd tuinpaviljoen biedt talloze voordelen, waaronder milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, kwaliteit, comfort en bijdragen aan een duurzame toekomst. Overweeg daarom deze optie bij de bouw van je poolhouse. Wil je het materiaal eens "in het echt" zien, contacteer dan zeker en vast een Gardeos ambassadeur in jou buurt.

    Een tuinkantoor, tiny house, vakantiewoonst, of zorgwoning van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkantoor / tiny house / zorgwoning / vakantiewoonst? Je vind het hierEen tuinkamer van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkamer / overkapping / buitenkamer Je vind het hierEen poolhouse van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse, of overkaping met berging? Je vind het hierEen poolhouse met sauna van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse / overkapping / Sauna? Je vind het hier

    Vind een verdeler bij mij in de buurt

    arrow_forward

    Ik wil graag een Gardeos folder

    arrow_forward