Gardeos Title design element

Moderne poolhouses op basis van reststroommateriaal

Een kort artikel dat de voordelen van een modern poolhouse gemaakt uit materiaal afkomstig van reststromen uit de landbouw beschrijft.

Een poolhouse van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse, of overkaping met berging? Je vind het hier

De keuze voor reststroommaterialen

Natuurlijke en duurzame materialen zijn tegenwoordig populair bij de bouw van nieuwe huizen en bijgebouwen, zoals een modern poolhouse. Een moderne poolhouse die is gemaakt van materiaal afkomstig van reststromen uit de landbouw biedt talloze voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden.

Gardeos, dat is het duurzaam vakmanschap van een toegewijde tuinpaviljoen ontwerper. Met oog voor milieu en innovatie ontwerpt het Gardeos team prachtige en duurzaame poolhouses die passen in uw levensstijl en buitenruimte.

Thijs Dewindt, de zaakvoerder en oprichter van Gardeos
Thijs Dewindt
Gardeos.be

Verminder afval


Ten eerste is het gebruik van reststromen duurzamer en milieuvriendelijker dan het gebruik van nieuwe materialen. Het vermindert de hoeveelheid afval die anders op stortplaatsen terecht zou komen en vermindert de behoefte aan de winning van nieuwe materialen uit de natuur.

Een poolhouse volgens de normen van de bouw


Ten tweede zijn moderne poolhuizen die zijn gemaakt van reststromen uit de landbouw niet per se duurder dan traditioneel gebouwde poolhuizen. Het materiaal is over het algemeen wat duurder in productie, maar de slimme bouwmethoden zijn minder complex, waardoor de totale kosten niet hoger zijn. Met het gepatenteerde Gardeos bouwsysteem is er tevens rekening gehouden met de normering uit de woningbouw. Zo zijn de Gardeos poolhouses een van de enige poolhouses op de markt die aan deze voorschriften voldoen. 

Een poolhouse met sauna van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse / overkapping / Sauna? Je vind het hier

Bestand tegen weer en wind

Ten derde bieden deze materialen uit de landbouw een uitstekende isolatie en weerstand tegen weer en wind. Zo blijft de temperatuur binnen in de poolhouse in de winter aangenaam warm en in de zomer aangenaam koel.

Ook tijdens productie hebben wij oog voor duurzaamheid. Al onze paviljoens worden samengesteld in België door een maatwerkbedrijf. Door lokaliteit combineren we de beste kwaliteit, met een lagere ecologische voetafdruk, kortere transportafstanden en een betere ondersteuning van de lokale economie.

Goed voor people & planet

Ten slotte draagt het gebruik van deze materialen bij aan een betere leefomgeving. De materialen zijn biologisch afbreekbaar en kunnen indien nodig worden gerecycled. Zo draag je bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Zo komt Gardeos met veel plezier het materiaal terug ophalen bij afbraak, ons materiaal is voorzien om levenslang mee te gaan. Moet je het door omstandigheden toch afbreken? Dan komen wij dit met veel plezier ophalen voor hergebruik.

Ten slotte

Al met al biedt een modern poolhouse dat is gemaakt van reststromen uit de landbouw talloze voordelen. Het is duurzaam, goedkoop, biedt uitstekende isolatie en draagt bij aan een betere leefomgeving. Overweeg daarom deze optie bij de bouw van je poolhouse. Wil je het materiaal eens "in het echt" zien, contacteer dan zeker en vast een Gardeos ambassadeur in jou buurt.

    Een tuinkantoor, tiny house, vakantiewoonst, of zorgwoning van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkantoor / tiny house / zorgwoning / vakantiewoonst? Je vind het hierEen tuinkamer van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een tuinkamer / overkapping / buitenkamer Je vind het hierGardeos Pine PoolhouseEen poolhouse met sauna van Gardeos. Gardeos is een bouwbedrijf uit Vlaanderen (België) dat je helpt met jouw tuinpaviljoen. Op zoek naar een poolhouse / overkapping / Sauna? Je vind het hier

    Vind een verdeler bij mij in de buurt

    arrow_forward

    Ik wil graag een Gardeos folder

    arrow_forward